Vabilo na dogodek: Ura za Kodo – programiranje za vse (OŠ Sežana)

Dragi učenci, starši, babice in dedki, učitelji in občani.

Živimo v svetu, obkroženem s tehnologijo. Vemo, da bo, ne glede na to, na katerem področju se naši otroci odločijo za vstop v svet odraslih, njihova možnost uspeha vse bolj odvisna od razumevanja delovanja tehnologije. Žal je v učnih načrtih le majhen del namenjenega razumevanju tega, kako tehnologija deluje.

Zato se Osnovna šola Srečka Kosovela pridružuje temu globalnemu učnemu dogodku, »Ure za kodo«, v tednu izobraževanja na področju računalništva in sicer v sredo, 5. decembra 2018, med 15:00 in 17:00 uro.

Takrat vas pričakujemo v prostorih E-šole (stari gasilski dom, Kosovelova 5, pritličje), kjer vam bomo z veseljem pokazali, kako se lahko na zabaven način učite programiranja. Ne potrebujete nobenega predznanja! Čas si izberete po želji.

»Ura za kodo« (The Hour of Code) je globalno gibanje, v katerem sodelujejo milijoni učencev v preko 180 državah po svetu. Na voljo ponuja preko 200 ur vodenega učenja programiranja v več kot 45 jezikih.

V okviru tega dogodka vas, posameznike, ustanove, zavode in podjetja želimo spodbuditi, da se dogodka udeležite, oziroma da prostovoljno sodelujete, se obrnete na lokalne medije, delite novice o kanalih socialnih medijev in razmislite o tem, da bi tudi sami gostili dogodke Hour of Code v skupnosti.

Za podrobnosti si oglejte spletno stran in razširite novico o dogodku.