Filmšula: predavanje Kdo je filmski producent

V petek, 7. 12. 2018, ob 15.00 v Mladinskem centru Podlaga bo v okviru Filmšule predavanje Jožka Rutarja KDO JE FILMSKI PRODUCENT. Sledi ogled kratkega filma Na sončni strani Alp.

Jožko Rutar, nekdanji direktor Slovenskega filmskega centra in filmski producent (Odgrobadogroba, Jan Cvitkovič, 2005; Vem, Jan Cvitkovič, 2007; Na sončni strani Alp, Janez Burger, 2007; Arheo, Jan Cvitkovič, 2011, Cirkus Fantasticus, Janez Burger, 2011 idr.) nam bo predstavil vlogo filmskega producenta, ki je vse prej kot enoznačna. Filmski producent je namreč hkrati ekonomist, oglaševalec, odvetnik, psiholog, vizionar, iskalec novih talentov, filmski kritik, filmski zgodovinar in še marsikaj. Rutar nam bo naštete vloge tudi slikovito podkrepil z osebnimi anekdotami.

Čeprav večplasten in zahteven je poklic filmskega producenta eden najlepših. Filmarji so, kot je nekoč povedal Jožko Rutar, eni najbolj strastnih ljudi, film pa neke vrste absolutna umetnost, ki združuje besedno, gledališko, vizualno in glasbeno umetnost. In temu doda še čudovito in čarobno komponento gibanja – odmrznjene podobe v času.

VSTOP je PROST za vse.