Nauči se danes, da boš jutri lahko uporabil

Od 7. do 9. novembra 2018 je na Gimnaziji Kreenholm v Narvi (Estonija) potekalo kratkoročno usposabljanje za učitelje v okviru Erasmus+ projekta Learn it today to manage it tomorrow (Nauči se danes, da boš jutri lahko uporabil).

Poleg naše šole in že omenjene Narva Kreenholm Gymnasium v projektu sodelujejo še Askim Videregående Skole (Askim, Norveška), Mondial College (Nijmegen, Nizozemska) in Collegi Sant Roc (Alcoy, Španija).

Projekt je osredotočen na razvoj veščin, ki bodo nujne v prihodnosti:

  • medkulturne kompetence,
  • sposobnost razumevanja, osmišljanja in obdelave večje količine podatkov,
  • poznavanje virtualne komunikacije,
  • multidisciplinarnost (globlje poznavanje enega področja in razumevanje drugih področij) in
  • sposobnost načrtovanja procesov za doseganje rezultatov in osredotočanja na stranke.

Udeleženci smo si najprej ogledali šolo in spoznali njen utrip, sledila je predstavitev življenja in dela na ostalih štirih partnerskih šolah.

Koordinatorka projekta nas je podrobneje seznanila s cilji in pričakovanimi rezultati. Učitelji partnerskih šol pa smo izmenjali dosedanje izkušnje in skupaj načrtovali naloge do prihodnjega srečanja v marcu 2019, ki bo ponovno v Narvi.

V dvoletnem projektu bomo z delom v majhnih skupinah, različnimi delavnicami, skrbno izbranimi predavanji, izmenjavo mnenj in idej, razgovori ter video konferencami izdelali ustrezna gradiva, ki bodo učeče opremila s potrebnimi kompetencami in jim tako pomagala na njihovi poti do želene zaposlitve.

Sandra Grmek in Mateja Grmek, sodelujoči v projektu