Dan odprtih vrat 2018

Vabimo vas na Dan odprtih vrat, ki bo v torek, 27. 11. 2018, v dopoldanskem času od 11.00 do 14.10 ter popoldan od 16.00 do 18.00. Dan odprtih vrat je namenjen učencem zaključnih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in vsem, ki jih zanima utrip dela na šoli.

Različne delavnice, ki se jih boste lahko udeležili, bodo imele skupno točko: UČENJE Z NAVDIHOM.

Opis delavnic

Matematika: ZLATI REZ

Ali ste se kdaj učili matematiko zato, ker je preprosto lepa, zabavna in spodbuja razmišljanje? Dijaki smo spoznavali lepoto in uporabnost zlatega reza in Fibonaccijevih števil. Prikazali vam bomo, kako se prepletajo matematika, umetnost in narava. Preverili bomo trditev, da razmerje zlatega reza privede do očem najprijetnejših rezultatov.

Tuji jeziki: NAJ TE PREVZAME SVET BESED!

Uporabite svoje znanje in domišljijo in se skozi igrive aktivnosti sprehodite po nekaterih literarnih delih. Morda boste ugotovili, koga je obiskala Le Petit Chaperon rouge, kdo je zastrupil Schneewittchen, komu se je spet zlagal Pinocchio in v katerem čarobnem svetu je končala Alice. Pridružite se nam v učilnici jezikoslovja.

Naravoslovje: KOLIKO POZNAMO VODO?

Voda je vir življenja in hkrati naša osnovna nenadomestljiva dobrina. Odgovarjanja na vprašanje, koliko poznamo vodo, se bomo lotili z vidika biologije, kemije in fizike. Pokazali vam bomo nekaj zanimivih eksperimentov in predstavili že zaključene in aktualne projekte, ki jih izvajamo pri naravoslovju.  

Družboslovje: MEJE V NARAVI IN MEJE V GLAVAH

Ali si predstavljate, kako je čakati na prestop meje več ur? In da morate pred prestopom meje skriti blago, ki ste ga kupili v Trstu? Na delavnici bomo pokukali v čase, ko je bilo to realnost. Predstavili vam bomo naše proučevanje mej in spomine ljudi na strogo varovano mejo med Italijo in Jugoslavijo.

Umetnost: SLIKANJE S SVETLOBO

Slikanje s svetlobo je posebna fotografska tehnika, pri kateri ustvarimo sliko z risanjem novih oblik ali z osvetljevanjem predmetov v zatemnjenem prostoru. Tehnika ni zahtevna, rezultati pa so presenetljivi. Če vas zanima nekaj trikov in bi bili radi pri fotografiranju kreativni na različne načine, se nam pridružite na fotografski delavnici.

Aranžerstvo: ARANŽERSKI SHOWROOM

Sprehodite se po razstavnih prostorih v drugem nadstropju. Ujeli boste utrinke različnih projektov in drobec ustvarjalnosti dijakov programa aranžerski tehnik. Ogledate si lahko  aranžersko učilnico, showroom, izložbene prostore in primer dobre prakse medpredmetnega povezovanja Selfbranding – To sem jaz.

Robotika: IGRIVO UČENJE

Učenje ali igranje računalniških igric? Težka odločitev? Potem je naša delavnica idealna zate. Dijaki programa ekonomski tehnik smo pri izbirnem modulu robotika ustvarili računalniške igrice, s katerimi postane učenje zabavno.

Multimedija: NOVI NAČINI DIGITALIZACIJE PODATKOV

Pridružite se nam na delavnici, kjer se bomo naučili izdelovati QR kode z različnimi vsebinami. Vabljeni vsi, ki radi uporabljate pametni telefon in ste radovedni.

Ekonomija: UČNI PODJETJI Krasko, d. o. o., in Etkobot, d. o. o.

Dijaki ekonomskega tehnika v 3. letniku ustanovimo učno podjetje, v katerem poslujemo dve leti.  Na stojnici vam bomo predstavili našo dejavnost in promocijski material, ki ga podjetje za nastop na sejmu oblikuje in pripravi pri medpredmetnem povezovanju strokovnih modulov.