Orienteering 2018

V torek, 16. oktobra 2018, smo se udeležili tekmovanja v orientacijskem teku, ki ga je organiziralo Slovensko planinsko društvo Trst za učence in dijake slovenskih šol na Tržaškem. 

Letošnja izvedba je bila po številu udeležencev rekordna, saj nas je v borovem gozdu med Prosekom in Križem iskalo kontrolne točke kar 543 tekmovalcev. Organizatorji so pripravili tri različne proge in istočasno so štartale, v presledku ene minute, kar tri ekipe: osnovnošolci, srednješolci in višješolci. Naša proga je bila dolga 2 kilometra in pol, poiskati pa smo morali 10 kontrolnih točk, in to v najkrajšem času.

Orientacijskega teka se je udeležilo 32 dijakov iz 1. In 2. letnika.  Za mnoge je bila to tudi prva preizkušnja te vrste, ki smo uspešno opravili in se zadovoljni vrnili domov.

Mnenja dijakov:

  • »Bila je zanimiva izkušnja. Med tekom smo se spopadali z različnimi problemi, ki pa smo jih, tudi s pomočjo drugih tekmovalcev, uspešno rešili. Tako smo ne le dobro opravili tekmovanje, temveč tudi sklenili nova prijateljstva.«
  • »Zanimiv dogodek, ki se ga še kdaj udeležila. Organizacija se mi je zdela super, kajti kljub množici tekmovalcev so organizatorji tekmovanje speljali brez težav. Po končanem teku so nas sprejeli s toplim kozarcem sadnega čaja in sendvičem.«

Tatjana Grgič, za aktiv ŠVZ