Novembra v Filmšuli: Posledice

V petek, 23. novembra, bomo ob 15.00 v Kosovelovem domu Sežana v okviru Filmušle gledali film POSLEDICE (Darko Štante / Slovenija, Avstrija / 2018 / 95 min). Filmu sledi pogovor z ekipo ustvarjalcev, ki ga bo vodil Rok Govednik, zavod Vizo.

Zgodba: 18-letni Andrej je zaradi svojega težavnega vedenja poslan v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna Željka, neformalnega vodjo tamkajšnjih gojencev. Ko odkrije Andrejevo skrivnost, ga prične Željko kmalu izkoriščati v svoj prid. Andrej je tako kmalu postavljen pred preizkušnjo odgovornosti in ohranjanja svoje moralne integritete. Odločiti se mora med Željkom in njegovim divjim življenjem ter tem, kako ostati zvest samemu sebi.

Nagrade: Film je svetovno premiero doživel na prestižnem mednarodnem filmskem festivalu v Torontu pred nekaj meseci, nacionalno pa na Festivalu slovenskega filma, kjer je režiser filma Darko Štante prejel vesno za najboljšo režijo, igralca v filmu Matej Zemljič in Timon Šturbej pa vesni za najboljšega glavnega in stranskega igralca.

Za dijake in študente (člane KŠS) je program BREZPLAČEN, saj ga sofinancira Klub študentov Sežana.