Obisk podjetij Leone in Fructal

5. 10. 2018 smo dijaki  2. letnika  gimnazije,  ki obiskujemo sklop Kreativno podjetništvo, obiskali podjetji  Incom (Leone) in Fructal, ki imata sedež v Ajdovščini.

Incom izdeluje sladolede Leone ter jih prodaja po skoraj celem svetu. Več o podjetju in proizvodnji  nam je povedal  gospod Timo Rozman. Predstavil nam je dejavnost podjetja, projekte, seznanili smo se tudi z veliko novimi podjetniškimi izrazi,  izvedeli smo, katere so značilnosti dobrega podjetnika ter posledično podjetja, kako se mora obnašati podjetnik v drugi državi z drugačno kulturo in navadami, kako zelo je pomembno  dobro znanje tujega jezika,  predstavil  nam je tudi različne smeri izobrazbe, ki so pomembne za dober razvoj nekega podjetja.

Med predstavitvijo smo imeli možnost poizkusiti  tudi izdelke znamke Leone. Prinesli so nam prav poseben sladoled, ki ga ni mogoče dobiti v slovenskih prodajalnah, saj je namenjen le angleškemu trgu.

Nato smo obiskali še podjetje Fructal, ki je imelo dan odprtih vrat. Tako smo si lahko pobližje ogledali prostore podjetja in avtomatizirano proizvodnjo. Na koncu ogleda smo se  posladkali s Fructalovimi sladkimi rezinami ter poskusili še sokove.

Ob zaključku ekskurzije smo se ustavili  v Vipavi in  si ogledali enega izmed izvirov reke Vipave ter  mnoge druge zanimivosti, ki jih ustvarja narava.  

Naja Stipanič, 2.bg