Dolenjske toplice

V ponedeljek, 21. 5. 2018, smo se dijaki 2. ET in 2. ART ter profesorji dobili pred Šolskim centrom Srečka Kosovela Sežana ob 8.00 zjutraj in se odpravili z avtobusom proti Dolenjskim toplicam, kjer je potekal naš športni teden. Po dveh urah vožnje smo prispeli do Tabora Mojca, kjer smo bili lepo sprejeti. Po prihodu je najprej sledila namestitev po hiškah, ki so bile za 3 ali 6 oseb.

 Še isti dan smo se razdelili po razredih in začeli izvajati dejavnosti, ki so bile na programu. Medtem ko so aranžerji odšli na krajši pohod, smo mi imeli manjše tekmovanje v streljanju z lokom. Ko je prišel prvi razred s pohoda, smo se zamenjali in tokrat smo na pohod šli ekonomci. Preostanek dneva smo imeli prosto in lahko smo se družili ter se obiskovali. Ob enajstih zvečer je bila v taboru tišina.

Drugi dan je bilo sicer načrtovano, da bi šla polovica dijakov na kolesarjenje in pohod, druga polovica pa v bazene, a se vreme ni strinjalo z nami, zato so se profesorji odločili, da bomo vsi preživeli dan na bazenu. Bazen je bil velik, sestavljen iz notranjega in zunanjega dela ter jacuzzijev, tako da je bilo za vsakega nekaj – nekateri so si podajali žogo, se tunkali, plavali, nekateri so ostali na toplem in se sproščali v jacuzziju, drugi pa so se le namakali. Zvečer so nam profesorji povedali, kako bo potekal naslednji dan, in sicer so se odločili, da bomo vse kolesarske podvige in pohode opravili v istem dnevu namesto v dveh, kot je bilo sprva določeno, saj je bil napovedan dež.

V sredo zjutraj so se aranžerji odpravili na triurni pohod, medtem ko smo se ekonomci razdelili v dve skupini. Prva skupina se je odpravila na kolesarjenje, drugi pa so v taboru igrali družabne igre. Po kosilu smo se razredi zamenjali in tokrat smo šli ekonomci na pohod. V četrtek smo imeli veliko bolj miren dan, saj smo bili spet na bazenu in smo se lahko družili. Ker je bil zadnji večer v taboru, smo imeli za večerjo piknik jedi, ko pa se je stemnilo, smo prižgali taborni ogenj ter skupaj zapeli nekaj pesmi in se zahvalili  direktorici tabora Ireni.

Zadnji dan, v petek, smo zjutraj imeli 1 uro, da smo pospravili svoje stvari, zložili postelje, pometli tla ter se pripravili na odhod. Seveda pa dan še ni bil končan, saj smo odšli na ogled baze 20. Tam nas je pričakal vodič, ki nam je pokazal pot. Izvedeli smo veliko novega o bazi (npr. kdaj so jo postavili, čemu je služila, kdo je bival v njej …) in tudi o samem Kočevskem rogu, kjer se baza nahaja. Ogled je trajal nekoliko manj kot 2 uri. Po končanem ogledu smo se odpravili domov in okoli 13.30 prišli v Sežano ter veseli in nasmejani zaključili športni teden.

Pripravile: Maruša Oblak, Tina Magajna, Lana Dodič Ceglar in Neja Gorup, 2. ET

Fotografije: Katarina Tomšič, 2. ART