Prijateljska izmenjava s Portugalsko

Od 14. 4. do 21. 4. 2018 na ŠC Srečka Kosovela Sežana gostimo 10 dijakov in 2 profesorici iz Barcelosa na Portugalskem. S šolo ESB-Escola Secondria de Barcelos sodelujemo že od februarja 2012, ko je Barcelos obiskala prva skupina aranžerk.

V petih letih je Barcelos obiskalo nekaj manj kot 100 dijakov, profesorjev in študentov ŠC Srečka Kosovela Sežana. Višja strokovna šola je podpisala sporazum o sodelovanju s tamkajšnjo politehniko IPCA, povezali smo se v strateško partnerstvo Combating discrimination and bullying z drugo srednjo šolo iz Barcelosa ESAF (Escola Secondaria Alcaides de Faria).

Povezave so se prenesle tudi na področje športa in sodelovanja med občinama Sežana in Barcelos.

Veseli nas, da smo v letošnjem letu organizirali prvo prijateljsko izmenjavo s šolo v Barcelosu. Dijaki 3. ET in 3. ART bodo v naslednjem tednu gostili vrstnike iz tujine, od 27. 5. 2018 do 4.  6. 2018 pa bodo naši dijaki gostje v Barcelosu.

Za goste smo pripravili pester program. Na šoli bodo sodelovali pri urah geografije, aranžerstva, učnega podjetja in multimedijskega oglaševanja. V okviru strokovnega modula Organizacija turističnih storitev so dijaki 3. ART, pod mentorstvom prof. Mojce Železnik Buda, pripravili dva turistična produkta, preko katerih bodo gostje spoznavali lepote Slovenije in zamejstva.

V torek bodo portugalski dijaki in profesorji osrednji gostje na dogodku MobilityFest v MC Podlaga, v petek pa bodo del programa prireditve »Kdo sploh je aranžer?« ob deseti obletnici aranžerstva.

Maja Prešeren, mednarodna dejavnost